Brahma Kumaris Spirituele Academie biedt een variëteit aan programma's en cursussen aan in combinatie met meditatie voor persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn. Het is als organisatie -inhoudelijk gelieerd aan het spirituele hoofdcentrum in India - met vestigingen in meer dan 120 landen waaronder Nederland en wordt overwegend geleid door vrouwen. Het gedachtegoed van de Brahma Kumaris komt tegemoet aan de universele en algemeen menselijke behoefte aan zelfkennis en begrip, ongeacht religie, politieke kleur, cultuur, afkomst of leeftijd.

Brahma Kumaris in Den Haag 


Veel mensen ervaren ons pand als een oase van stilte en rust, meteen als ze binnenkomen… en ze kunnen daardoor even uit de wereld van stress en hectiek stappen, tot zichzelf komen, opladen door een stilte moment en dan weer sterker en weerbaarder de deur uitgaan.

Wat doen wij?

In de stad Den Haag zijn we zowel in onze eigen vestiging als daarbuiten actief. Op een laagdrempelige manier kun je deelnemen aan de cursussen en programma’s. Wat altijd centraal staat naast de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording zijn ontmoeting en verbinding.

Alle programma’s zijn vrij toegankelijk. De kosten voor de ruimte en de faciliteiten die nodig zijn om dit mogelijk maken, worden geheel gefinancierd uit giften; door vrijwillige bijdrages van deelnemers, cursisten en studenten die vanuit hun hart en hun eigen ervaring en waardering van het aanbod de organisatie ondersteunen. De organisatie draait geheel op vrijwilligers.

Gedurende het hele jaar zijn er open meditaties en (vervolg) cursussen in meditatie (Raja Yoga meditatie). Er zijn programma’s en workshops met verschillende thema’s. Ook werken we samen met derden. Brahma Kumaris wordt dan uitgenodigd op locatie met programma’s en/of workshops of om ontmoetingen en gesprekken te faciliteren in samenwerking met diverse organisaties en voor verschillende doelgroepen. Samen met de stichting Peace in de Park worden programma's over innerlijke vrede inhoudelijk ontwikkelt, vormgegeven en aangeboden op locatie in de stad.
 

Wat je kunt leren en ontwikkelen:

 

·        Zelfkennis vergroten en de intrinsieke kwaliteiten/eigenschappen kunnen gaan ervaren in meditatie;

·        vergroten van zelfvertrouwen door meer gevoel van eigenwaarde en toename van vertrouwen in de eigen kwaliteiten en competenties;

·        Optimaliseren van de eigen zelfstandigheid, (zelf)bewustzijn, (innerlijke)vrijheid en weerbaarheid;

·        vrede kunnen hebben met de persoonlijke omstandigheden en deze vrede daadwerkelijk kunnen ’leven’ in gedachten, woorden en daden;

·        praktisch kunnen toepassen van het geleerde in het gezin, op de werkvloer e.a.

Voor meer achtergrond informatie over de Brahma Kumaris Spirituele Academie
kijk op onze landelijke website.  For English see the international website.