Brahma Kumaris Den Haag

Spiritualiteit in de praktijk

Brahma Kumaris Den Haag biedt programma's aan - inclusief begeleide meditatie - over onderwerpen die er toe doen. Alledaagse thema's worden besproken vanuit een spirituele invalshoek. Door hiervan kennis te nemen en praktisch mee aan de slag te gaan, kom je lichter, sterker en evenwichtiger in het leven te staan.

Programma's en meditaties zijn online te volgen en tevens op afspraak; zie onderstaand bericht om je aan te melden. Ook is veel terug te kijken, luisteren of lezen. Zie daarvoor de andere pagina's van deze site.


Let op!

Met de winterperiode op komst vragen we ook iedereen om alleen te komen als je geen verkoudheidsklachten hebt.


Uw bijdrage

Meditaties en programma’s zijn vrij toegankelijk.
Om in het aanbod en de faciliteiten te kunnen blijven voorzien wordt uw bijdrage/donatie echter bijzonder gewaardeerd.
Goed om te weten dat vanwege de ANBI status, giften aftrekbaar van de belasting zijn.
NL35 INGB 0002 7372 15 t.n.v. Stichting Brahma Kumaris Den Haag

Meditatie voor wereldvrede

Elke derde zondag van de maand is het Meditatie voor wereldvrede - welkom om gezamenlijk vanuit vrede, kracht en compassie de wereld te ondersteunen.

Op zondagen 16 oktober en 20 november van 18.15 - 19.30u

Open Ateliers Den Haag

Op 8 en 9 oktober 2022 zijn er weer Open Ateliers dagen in de Archipel en Willemspark. Kijk voor meer informatie op www.openateliersarchipel.nl

Hier in huis zullen tekeningen en schilderijen te zien van Marie-Lisette Derks met als thema

'Beelden van de toekomst'.

Schilderijen en tekeningen die herinneringen oproepen aan vervlogen tijden en tegelijkertijd over de toekomst gaan: veraf en toch dichtbij. Ze stralen licht en schoonheid uit en zijn als een spiegel van onze eigen binnenwereld. Een spiegel van transformatie, vrede en geluk, om in te kijken en iets van jezelf in terug te vinden.

Meld je via onderstaande knop aan op een van de beschikbare tijdstippen om deel te nemen aan de tekenworkshop met als thema: jouw 'gouden' toekomstbeeld.

De Taal van Stilte

Met onze blik, houding en met wat we denken en voelen, spreken we de taal van stilte.
Gedachten en gevoelens komen aan zonder woorden, bij de personen aan wie je denkt of voor wie je bepaalde gevoelens hebt.
Zo ook met een schoon hart en een respectvolle blik, voor mezelf en ieder ander... in stilte maak ik de wereld mooier en harmonieuzer.

Workshop met inleiding en praktische oefeningen.
zondag 30 oktober van 16.00 - 17.30 uur i.v.m. 'Dag van de Stilte'.

Woensdag - en vrijdag meditatie

Van harte welkom om deel te nemen aan de meditaties op locatie (Zeestraat 50). Deze vinden plaats op:

woensdagmiddag van 12.30 tot 13.00 uur en
vrijdagavond van 19.00 - 19.30 uur

Klik hieronder om je aan te melden. Ben je verhinderd, meld je dan ook weer tijdig af.

Raja Yoga Meditatie – Inzicht in jezelf, de Bron waar je kunt opladen en de levensloop

Raja Yoga Meditatie is een cursus om te leren mediteren en inzichten te verkrijgen... om op een nieuwe manier naar jezelf te kijken en contact te maken met je oorspronkelijke, spirituele kern. Vanuit dit bewustzijn leren verbinden met de spirituele Bron, geeft innerlijke kracht en nieuwe energie.

Ook krijg je in de cursus een duidelijk beeld van de tijd en de wereld waarin we nu leven en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in deze cursus als je op een moment zou willen beginnen. Data worden in afstemming met de groep gepland.

Omgaan met emoties

De stilte in jezelf opzoeken kan heel confronterend zijn omdat je onrust, spanning, verdriet of angst in jezelf tegen komt. Wanneer er geen afleiding is en je wordt op jezelf teruggeworpen ga je voelen wat er vanbinnen speelt. De kunst is om daarnaar te leren kijken als een 'onthechte toeschouwer'. meer lezen...

Het programma met BK Shivani in het Zuiderstrand Theater (Freedom and Happiness in relationships, juni 2019) in drie delen.
Van links naar rechts, deel t/m 3