Innerlijk versterken

  • Door meditatie kan ik mezelf innerlijk versterken en in mijn geestelijke behoefte voorzien van bijvoorbeeld innerlijke rust, een diepe geestelijke ontspanning of nieuwe ruimte scheppen door het opruimen van ballast aan oude herinneringen. Het is voedend en helend om in stilte bij mezelf te zijn. Ik put daar kracht en inspiratie uit.

  • Alles wat ik meemaak kan ik gebruiken om mijzelf te ontwikkelen en er iets van leren. Alleen al door mezelf de vraag stellen: hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Soms nodigen omstandigheden mij juist uit om een hele andere kant op te gaan in mijn denken of aanpak, anders dan dat ik gewend ben.

  • Schakelen naar de innerlijke rust, de stilte om mijn eigen antwoorden te vinden. Het antwoord ligt al klaar... ik stel mijn innerlijk weten de vraag en dan luister ik naar wat het eerste in me op komt. Het antwoord laat ik naar boven komen zonder erover te gaan (na)denken.

  • Leren luisteren naar signalen als hulp op mijn pad. Ik kan open staan voor alle hulp die geboden wordt en vertrouwen op mijn innerlijke kracht om in de richting van de oplossing te gaan. Ik vraag mezelf niet teveel af "hóe het moet" en wacht het juiste moment van 'weten' af. Soms is de tijd nog niet daar om het al te weten en op andere momenten komt het signaal als een antwoord.

  • In de praktijk van mijn eigen leven worden dingen bestendigd: ik zet wat ik geleerd, begrepen of ervaren heb, om in daadwerkelijke handelingen waardoor nieuwe inprentingen ontstaan.