mensenrechten


T O T   J E   R E C H T   K O M E N


Hoe sta ik innerlijk sterk genoeg om niet alleen mezelf maar ook anderen tot steun te zijn? Welke persoonlijke kwaliteiten kan ik inzetten? Hoe blijf ik zelf opgeladen?


Wanneer mensenrechten geschonden worden kan een gevoel van machteloosheid en boosheid de overhand krijgen. Het gevoel dat ik er niets aan kan doen omdat dat buiten mijn invloedssfeer lijkt te liggen; dat ik moet toekijken hoe mensen lijden en in erbarmelijke fysieke of emotionele omstandigheden verkeren. 


Tijdens sessies van 25 minuten verkennen we de kracht van ons denken en onze goede gevoelens; hoe, als deze puur zijn en uit een onbeladen en vrijgevig hart komen, ook op afstand hun werk kunnen doen en als een ‘lichtpuntje’ de mensen die het treft, hoop en perspectief kunnen bieden. Misschien veranderen de omstandigheden niet maar komt er innerlijk een andere beleving…


Door gerichte aandacht, niet alleen voor mijzelf maar ook om te schenken aan anderen, draag ik bij aan het recht van ieder mens om tot z’n recht te komen.


In 4 sessies van 25 minuten met o.a. stilte en begeleide meditatie geven we vanuit vrede en compassie inhoud en vorm aan de rechten van de mens en hoe van daaruit in actie te komen.Op zondag 10 december 2023 bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 75 jaar. Een mijlpaal voor ieder mens! In Den Haag, stad van vrede en recht, vieren we dit bijzondere jubileum met het festival Geloven in Mensenrechten, in samenwerking met Initiatives of Change.
Iedereen is op zondag 10 december welkom in de Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12. Kom jij ook?
Het dagprogramma duurt van 13.30 uur tot 17:30 uur. De inloop is vanaf 13:00 uur.
NB: Je bepaalt zelf met welke onderdelen je wil meedoen.

MELD JE AAN!